Contact Y Messenger

Persoane interesate

joi, 5 februarie 2009

Varstnicii, moartea si Viata de Apoi


Musulmanii, prin credinta, sunt asteptati sa respecte si sa poarte de grija varstnicilor. Prin urmare, in familiile musulmanilor, cu mare usurinta cineva poate sa afle la un loc copii, parinti, bunici si, uneori chiar strabunici. Toti acestia locuiesc impreuna sub un singur acoperis mare.



In Islam, grija fata de parinti reprezinta o obligatie care urmeaza ca importanta imediat dupa cea mai importanta, aceea de a-L adora pe Unicul Dumnezeu. Iata de ce, se considera ca fiind demna de dispret atitudinea acelora care devin iritati din cauza nevredniciei la care ajung cei mai in varsta, fara voia lor.

Dumnezeu ne spune in Nobilul Coran :

Si Domnul tau a oranduit sa nu-L adorati decat pe El si sa va purtati frumos cu parintii vostri, iar daca batranetile ii ajung pe unul dintre ei sau pe amandoi langa tine, nu le ziceti lor Of ! si nu-i certa pe ei, ci spune-le lor vorbe cuviincioase.

Si din indurare coboara pentru ei aripa smereniei si indurarii si spune : Doamne, fii indurator cu ei, caci ei m-au crescut [cand am fost] mic ! (17 : 23-24)


Cand un musulman moare, el sau ea, este spalat in mod normal de unul dintre membrii familiei, inveliti intr-o bucata de panza curata de culoare alba si ingropat de regula in aceeasi zi, dupa rostirea unor rugaciuni.

Musulmanii mai cred ca aceasta viata este un test pentru Viata de dupa moarte. Dumnezeu ne spune in Nobilul Coran :

Fiecare suflet va gusta moartea, desigur voi veti primi [intreaga] voastra rasplata in Ziua Invierii ! Cel care va fi indepartat de Foc si adus in Rai va fi izbanditor. Viata aceasta nu este decat placere amagitoare . (3 : 185)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu