Contact Y Messenger

Persoane interesate

vineri, 6 februarie 2009

Postul


Postul in luna Ramadan reprezinta o activitate esentiala pentru orice musulman si unul dintre pilonii de baza ai Islamului. Musulmanii postesc de la rasaritul si pana la apusul Soarelui, abtinandu-se de la orice fel de mancare si de la baut, precum si de la orice comportament nepotrivit.

Toti aceia care sunt bolnavi, in varsta sau calatoresc, femeile insarcinate, cele aflate in perioada de alaptare au voie sa-si intrerupa postul, revenindu-le obligatia sa recupereze in cursul anului zilele pierdute. Copiii incep sa tina post de la varsta pubertatii (ca si in cazul rugaciunii), existand insa si unii care doresc sa inceapa mai devreme.

Dumnezeu ne spune in Nobilul Coran :

O, voi cei care credeti, v-a fost statornicit voua Postul [As-Siyam], asa cum le-a fost prescris si celor dinaintea voastra. Poate ca veti fi cu frica ! (2 : 183)

Postul nu este benefic doar pentru sanatatea omului, ci cu adevarat inseamna simpatizarea cu aceia care au fost mai putin favorizati. In orice caz, semnificatia principala a postului este aceea de purificare interioara, de autoconstrangere. Abtinandu-se de la confortul acestei lumi, chiar si pentru o perioada scurta de timp, persoana care posteste se poate concentra mai bine asupra scopului sau in aceasta viata, cu temere fata de Dumnezeu.

Ramadanul reprezinta o perioada de timp speciala pentru musulmanii de pretutindeni; un timp al reflectiei si al unei mai bune spiritualitati. Sfarsitul sau este sarbatorit prin ceea ce se numeste Eid al Fitr. In aceasta zi a bucuriei musulmanii se roaga si isi fac unii celorlalti cadouri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu