Contact Y Messenger

Persoane interesate

duminică, 6 martie 2011

Marturisirea credintei


Cei "cinci stalpi" ai Islamului traseaza liniile directoare ale vietii musulmanului. S-a relatat ca profetul Muhammed a spus :

"Islamul se sprijina pe cinci stalpi : marturisirea ca 'nu exista nicio divinitate in afara de Dumnezeu si ca Muhammad este Mesagerul Sau', indeplinirea rugaciunii rituale, oferirea daniei [celor nevoiasi], efectuarea Pelerinajului la Casa [de adorare, in Mekka] si postul in luna Ramadan."

Viata unui musulman practicant este centrata pe aceste principii. Primul si cel mai important dintre toate este marturisirea credintei.

"Nu exista nicio divinitate in afara de Dumnezeu si Muhammad este Mesagerul Sau."

Aceasta simpla declaratie de credinta este obligatorie pentru toti cei care accepta Islamul ca stil propriu de viata. Cuvintele trebuie rostite din convingere sincera, fara nicio constrangere. Semnificatia acestei marturisiri are la baza credinta ca singurul scop al vietii este acela de a-L servi si a I te supune lui
Dumnezeu, deziderat care se indeplineste urmand exemplul Profetului Muhammed.

Musulmanii cred ca pe parcursul istoriei,
Dumnezeu i-a trimis pe mesagerii Sai pentru a-i calauzi pe oameni. Ceea ce au indemnat acesti profeti a fost similar. Prima porunca pe care o gasim in Biblie este : " 'Eu sunt Domnul, Dumnezeul tau; sa nu ai alti dumnezei in afara de Mine.' " Aceasta credinta in Unicitatea lui Dumnezeu este inima Islamului si cea care lumineaza toate aspectele vietii musulmanului.

2 comentarii:

 1. لا إله إلا الله محمد رسول الله
  lā ʾilāha ʾillallāh, Muḥammad rasūlu-llāh

  Allah sa-ti rasplateasca munca,frate..

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua,

  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

  Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

  dumitru_gabriela31@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere